“GONDOSKODÁS SZENVEDÉLLYEL” SZAKMAI NAP

2018. április 13. – Törökbálint
Fő támogató:
Magyarországon az asztmás és COPD-s betegek száma közel 1 millió, légúti allergiás megbetegedés a népesség csaknem 25%-ánál fordul elő. A Törökbálinti Tüdőgyógyintézet magas színvonalú szakmai hátterével, 2017-ben létrehozott, Légzéssel a Lélekért Alapítvány célja, hogy kulturális, egészségügyi és egyéb rekreáción keresztül a súlyos légúti betegségben szenvedők életminőségét és ellátását javítsa.
BEKÖSZÖNTŐ - Dr. Várdi Katalin, a szakmai nap szervező csapata nevében

Tisztelt Kollégák!

Ezúton nagy örömmel hívjuk meg Önöket a megújuló Törökbálinti Tüdőgyógyintézet és a Légzéssel a Lélekért Alapítvány együttműködésében megvalósuló, hagyományteremtő és formabontó szakmai napra, amelyet a Törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban rendezünk meg.

Fő célkitűzésünk, hogy az Intézettel kapcsolatban álló háziorvosok, tüdőgondozók és szakrendelők munkatársai április 13-án élet-közelből ismerhessék meg az Intézet működését, mindennapjait és közvetlenül tapasztalhassák meg azt, hogy a betegei Intézetünkben milyen környezetben és gondoskodással gyógyulnak. Emellett a résztvevők szakmai újdonságokkal, a légzésrehabilitáció legkorszerűbb eszközeivel ismerkedhetnek meg, valamint párbeszédben vehetnek részt a jövőt érintő kérdésekről.

Mivel a betegek az ország egész területről érkeznek Intézményünkbe, nagyon szívesen fogadjuk az ország távolabbi intézményeiben dolgozó orvosok, ápolók és asszisztensek részvételét is. Különösen azért, mert egy olyan szakmai nap szervezését tűztük ki célként, amelynek fókuszpontjában a betegek és gyógyítóik együttműködése áll.

A délelőtt folyamán bemutatjuk az aktív osztályok és a rehabilitációs osztály működését. A délután folyamán is két szekcióban folytatjuk a beszélgetéseket a betegek szellemi frissességének és mobilitásának megőrzése érdekében, a gyógyításba beemelhető innovatív eszközökről.

A délután első részében kitekintést teszünk az általános orvoslás kihívásainak irányába, valamint a technológiai világába, ahol megismerhetjük a beteg és orvos közötti kommunikáció új lehetőségeit. Beszélünk majd arról, hogy mennyire fontos az alvás, hogy harmonikus világban élhessünk és arról is, hogy a lélek és a légzés milyen módon gyakorol hatást egymásra.

A tudásmegosztást, a valódi megértést és a közösségfejlesztést innovatív szemléletű, nemzetközi szinten elismert új, egyedi megközelítésekkel és módszerekkel segítjük, a nap folyamán neves szakértők segítségével, közösen gondolkodunk majd a súlyos krónikus betegségek életvégi-, gyógyítási-, jogi-, morális- és teológiai problémáiról. A szakmai nap lezárásaként, plenáris előadást hallgathatunk meg a jövő gyógyításáról, a precíziós és individuális medicináról.

Minden szekciót a felkért szaktekintélyek vezetnek fel, az adott témákhoz pedig további hozzászólókat kértünk fel annak érdekében, hogy valós, eredményes párbeszédek alakulhassanak ki. Mindenek előtt azonban, az Önök véleményére, tapasztalatára vagyunk kíváncsiak!

Azokra a gondolatokra, amit legjobban egy kávé mellett, kötetlenül lehet egymásnak elmondani.

A tudomány mellett 2018. április 13-án teret adunk a művészetnek is, mivel hisszük, hogy a medicina egyszerre tudomány és művészet is – amiről ritkán esik szó. Éppen ezért a szakmai nap megkoronázása a kiváló művészek közreműködésével szervezett Gálaest és a betegek kórusa lesz, akik gyógyszeres kezelés, oxigén és gyógyászati segédeszközök mellett a nehézlégzést mindennapjaikban átélve vállalkoznak arra, hogy életszeretetüket, lelkesedésüket ilyen módon is megosszák velünk.

Szeretettel kívánok mindnyájunknak kellemes és eredményes együttmunkálkodást:

Dr. Várdi Katalin

a szakmai nap szervező csapata nevében

“Gondoskodás Szenvedéllyel” Szakmai Nap galéria

Aktuális

Kisfilmben mutatkozik be Magyarország legkülönlegesebb kórusa

Magyarországon a népesség csaknem 25 százalékánál fordul elő légúti allergiás megbetegedés, az asztmás és COPD-s betegek száma pedig közel 1 millióra tehető. Többlépcsős, nagyszabású kampányt indított „Mozdulj Oxigénnel” elnevezéssel a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet...

„Gondoskodás szenvedéllyel” Szakmai Nap – várakozáson felüli siker

2018. április 13-án, hatalmas érdeklődés mellett, teltházzal került megrendezésre a „Gondoskodás szenvedéllyel” szakmai nap, a Törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban. Fantasztikus volt látni, ahogy a tervek a helyszínen valóra váltak: a formabontó elképzelések...

Mi a különbség az asztma és a COPD között?

  Hasonló tüneteik miatt gyakran összekeverik őket, de fontos tudni, hogy a COPD és az asztma két különálló betegség, amelyek különböző kezelést is igényelnek. Mi a közös a COPD-ben és az asztmában? A COPD, azaz a krónikus obstruktív tüdőbetegség a légzőrendszer...

“Gondoskodás Szenvedéllyel” Szakmai Nap

Az esemény hiánypótló, nemzetközi szinten elismert új, egyedi megközelítéseket és módszereket alkalmaz a célok eléréséhez: a betegek ellátásának, együttműködésének és életminőségének fejlesztése, korai diagnózis elősegítése, a legújabb terápiás- és mobilitást segítő lehetőségek széles körű megismertetése. A rendezvényen a betegellátók közti dialóguson keresztül, a szakmai irányelvek tükrében áttekintjük azon lehetőségeket, melyekkel a betegek és családtagjaik együttműködése fokozható és beleilleszthető a XXI. századi tudományos trendekbe.

Vízió

Víziónk szerint a légzőszervi betegségben érintettek tudásmegosztásának és közösségfejlesztésének elősegítése révén, az egészségügyi ellátásban valódi megértést és párbeszédet alakíthatunk ki, az egész embert és társadalmat gyógyító folyamatok elindításával, támogatásával, szakmai-, közösségi- és művészeti eszközök segítségével.

A programról

Az esemény közvetlen tájékoztatást ad a legújabb lehetőségekről, trendekről, az orvos-beteg kapcsolatok várható változásairól, az életvégi támogatás lehetőségeiről, és jövőképet fest a medicina várható változásairól.

Teret adunk a művészetnek

A szakmai nap megkoronázása a betegek kórusa lesz, akik gyógyszeres kezelés, oxigén és gyógyászati segédeszközök mellett a nehézlégzést mindennapjaikban átélve vállalkoznak arra, hogy életszeretetüket, lelkesedésüket ilyen módon is megosszák velünk.

"Formabontó, rendkívüli, átható, innovatív, szemléletes, korszerű, empatikus, figyelmes, szervezett és nagyon kellemes."

Dr. Lupkovics Gergely

Tüdőgyógyintézet Törökbálint

"Szakmai szempontból nagyon hasznos volt az esemény, emberileg pedig megindító és elgondolkodtató. Bízom benne, hogy a résztvevők sokat tanultak és hozzám hasonlóan egy nagy élménnyel gazdagottak"

Hegedüs Ákos

Linde Gáz Magyarország

„Büszke vagyok rá, hogy a törökbálinti Munkatársaim ilyen színvonalú és ilyen nagy érdeklődésre számot tartó szakmai napot tudtak létrehozni. Bízom benne, hogy van még lelkesedés a folytatáshoz is."

Dr. Antal Gabriella

 főigazgató, Tüdőgyógyintézet Törökbálint

Előadóink és vendégeink

Minden szekciót a felkért szaktekintélyek vezetnek fel, az adott témákhoz pedig további hozzászólókat kértünk fel annak érdekében, hogy valós, eredményes párbeszédek alakulhassanak ki.

A plenáris előadást a jövő gyógyításáról, a precíziós és individuális medicináról fogja tartani Illés Zsolt Professzor, aki Odenseből, Koppengából érkezik hozzánk és tisztel meg minket jelenlétével.

Dr. Antal Gabriella

Dr. Fülöp Róbert

Dr. Illés Zsolt

Dr. Nagy Ferenc

Sándor Judit

Schneider Zsolt

Dr. Szántó Zalán

Tóth Mónika

Dr. Várdi Katalin